Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:16:10 | 21/05/2024

a
Portada > Turisme > Turisme de natura > Itineraris a peu i amb BTT > Itinerari pel Montseny de Ponent

Itinerari pel Montseny de Ponent

Font dels Enamorats
Font dels Enamorats
L'Afrau
L'Afrau
Dolmen d'Aiguafreda
Dolmen d'Aiguafreda

 

0.0

 

Oficina d'Informació Turística, 410 m. Seguim la carretera de Ribes en direcció nord fins al final del poble. Trenquem a la dreta, en direcció a la font dels Enamorats.

 

0.20

 

Font dels Enamorats. Al costat esquerre de la font surt un camí que travessa la riera de Martinet pel Gorg de la Sort i arriba a una pista que, per la dreta de la riera, arriba a l'Afrau.

 

0.45

 

L'Afrau, casa on podem gaudir de les seves exposicions de pintura. En aquest punt del camí fa un viratge en direcció sud, travessa la riera de nou i ens condueix al conjunt monumental d'Aiguafreda de Dalt.

 

1.00

 

Aiguafreda de Dalt, 585 m. Conjunt monumental dels segles XII-XVIII i un jaciment arqueològic en curs d'excavació amb vestigis del segle VII. En aquest punt també comença un circuit d'orientació esportiva dotat amb 15 fites (Informació: Oficina d'Informació Turística). En aquest punt hem de seguir la pista que cap a la font Fresca i ens condueix a una casa en runes (el Saüc). Seguim 200 m. més endavant i ens desviem per un petit corriol a l'esquerra, que travessa una pista; seguirem per aquest corriol uns metres més, fins a enllaçar amb un camí (dreta) durant un parell de kilòmetres, arribant a una intersecció de camins.

 

1.25

 

Intersecció de camins, 680 m. Seguirem el camí que va per la dreta i que baixa lleugerament. Seguirem aquesta ampla pista fins arribar en un pla on trobem un camí que marxa a la nostra esquerra i que nosaltres seguirem fins a trobar una casa en runes que és can Casanoves.

 

1.35

 

Can Casanoves. Des d'aquest punt seguirem per la mateixa pista uns 400 m. on trobarem un corriol que marxa a la dreta i ens porta directament al GR. Arribem a can Serra de l'Arca. Però abans trobarem en aquesta mateixa pista la variant que ens guia al Dolmen d'Aiguafreda.

 

1.45

 

Variant del Dolmen d'Aiguafreda; en aquest punt si ho desitgem podem allargar un xic la nostra caminada i descobrir el dolmen del pla del Boix. El trobarem a uns 25 minuts, seguint la senyalització no hi ha pèrdua.

 

1.55

 

Can Serra de l'Arca, 645 m. Gran casa pairal, actualment en ruïnes, amb unes vistes no menys espectaculars. Aquí trobem la segona variant de la nostra ruta que consisteix en visitar l'ermita de Sant Miquel de Canyelles, passant per la Casanova de Sant Miquel i tornar al poble seguint la pista que va paral.lel.la a la riera d'Avencó. A l'entrar al poble podeu visitar a 15 m. a la dreta, l'església romànica de Sant Salvador d'Avencó, i d'aquí fins a la caseta d'informació.

 

2.05

 

Can Serra de l'Arca. Seguim el GR intercalant pista i corriol, passant per la cabana de la Bauma i per can Bru. A pocs metres de la casa sortim a una pista ampla que travessem per agafar seguidament un corriol que baixa per la dreta fins a sortir a un mirador, després del qual agafem una pista que ens deixa al poble, on tornem a enllaçar amb el GR fins arribar al punt d'informació.

 

2.55

 

Caseta d'informació; 410m. Fi de l'itinerari.

 

 

 

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/08/2015 a les 12:20h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona