Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:03:22 | 29/02/2024

a
Portada > Turisme > Capital dels esports de muntanya del Montseny

Capital dels esports de muntanya del Montseny

.
.

La situació del municipi i el fet que es trobi en la confluència d’àmbits geogràfics tan contrastats com són el sud de la Plana de Vic, els Cingles de Bertí i el Montseny, confereix unes possibilitats ilimitades per a la pràctica dels esports de muntanya.

La descoberta d’aquestes possibilitats té l’origen en els primers practicants de l’excursionisme científic que, a finals del segle XIX, van arribar al municipi mercès especialment a l’arribada del ferrocarril.

De la realitat actualat n’és mostra el calendari d’activitats que al llarg de l’any es vénen duent a terme al municipi o el tenen com a referència immediata. Entre aquestes, destaca la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost (març), però també podem citar les caminades populars d’Aiguafreda i de Sant Martí de Centelles (març i abril), la Travessa del Montseny (maig), la cursa nocturna de muntanya “Les Ànimes del Purgatori” (juny), la Volta a Osona en BTT (setembre), la Matagalls-Montserrat (setembre), entre altres.

Aiguafreda, també, és un nus bàsic de connexions en la xarxa de senders de Gran Recorregut on hi conflueixen dues de les rutes principals que travessen el país (el GR-2 i el GR-5).

A més, cada cap de setmana creix el nombre de persones que a títol particular parteixen d’Aiguafreda per a fer-hi sortides a peu o excursions en bicicleta de muntanya. Finalment, Aiguafreda compta amb un circuit permanent per a curses d’orientació que comença al conjunt monumental d'Aiguafreda de Dalt i discorre pel Montseny de Ponent.

 

Circuit
Circuit

Circuit Permanent d’Orientació d'Aiguafreda de Dalt

Creat l’any 2013 a iniciativa de l’Ajuntament d’Aiguafreda, és un circuit permanent per a la pràctica de l’orientació esportiva. Constituït per una quinzena de fites fixes –que s’amplien amb altres mòbils quan es fa una cursa o competició- és un circuit ideal tant per entrenament d’aquesta pràctica esportiva com per organitzar caminades i excursions seguint les fites. Aquestes, de fet, es troben sempre en espais d’interès natural o cultural, de manera que el circuit és una bona manera de conèixer llocs emblemàtics del nostre municipi, fruir de paisatges imponents, etc.

Els plànols per fer el circuit es poden adquirir a un preu mòdic a l'Ajuntament d'Aiguafreda (horaris d'oficina entre setmana) i a l'Oficina d'Informació Turística (caps de setmana)

.
Circuit

Circuit Permanent d’Orientació d'Aiguafreda-Montseny de Ponent

Creat l’any 2017 a iniciativa de l’Ajuntament d’Aiguafreda, és un circuit permanent per a la pràctica de l’orientació esportiva que coomplementa el Cicrcuit d'Aiguafreda de Dalt. Aquest discorre entre els contraforts del Montseny de Ponent, entre la vall de Martinet i el nucli urbà d'Aiguafreda.

Els plànols per fer el circuit es poden adquirir a un preu mòdic a l'Ajuntament d'Aiguafreda (horaris d'oficina entre setmana), a l'Oficina d'Informació Turística (caps de setmana).

Cursa de Muntanya de la Vall del Congost

Cada any, a finals de l'hivern, atletes d'arreu s'enfronten al repte de superar 3.000 metres de desnivell positiu dins del temps límit, per un dels paisatges més espectaculars del Parc Natural del Montseny. Podeu trobar la informació actualitzada a la web http://www.cursavalldelcongost.com/

Rutes BTT entre Osona i el Vallès

Els municipis d’Aiguafreda, Balenyà, Centelles, el Figaró-Montmany, Sant Martí de Centelles, Tagamanent i Tona, promouen un conjunt de tretze rutes per BTT que es poden entrellaçar i, així, poder allargar-les segons les preferències de cada ciclista, segons els quilòmetres o el grau de dificultat. 

Gran part d’aquestes rutes passen per pistes forestals o camins en bon estat de conservació, cosa que les fa ideals per a la pràctica esportiva en família i a més permet poder contemplar espais de gran interès cultural i paisatgístic.

Cursa Nocturna de Muntanya de "Les Ànimes del Purgatori"

Iniciada l'any 2000, la Cursa Nocturna és una altra manera de gaudir esportivament de l'entorn muntanyenc d'Aiguafreda: en la foscor d'una fresca nit d'estiu al Montseny. Si us agraden l'esport, la muntanya i...els reptes, no us la podeu perdre. Més informació a http://www.lesanimesdelpurgatori.com/

Guia d'Activitats Esportives de l'Alt Congost

La Guia esportiva de l’Alt Congost és un document dissenyat amb l’objectiu de proporcionar als joves dels municipis de l’Alt Congost la possibilitat de practicar l’esport que desitgin.

A la Guia (que trobareu al marge dret) hi consten les entitats esportives dels set municipis (Aiguafreda, Balenyà, Centelles, El Figaró-Montmany, Sant Martí de Centelles, Tagamanent i Tona) que han cedit voluntàriament les seves dades de contacte per tal de facilitar la tasca als esportistes, i així poder contactar més fàcilment amb l’entitat esportiva corresponent

Darrera actualització d’aquest contingut: 22/11/2018 a les 13:41h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona