Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:13:16 | 26/04/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Les papereres no són contenidors

Les papereres no són contenidors

22/07/2019

Darrerament s’ha detectat un augment indegut de les papereres que són utilitzades per a abocar-hi bosses d’escombraries. Aquest costum es dona especialment els mesos d’estiu i els caps de setmana.

Si algun ciutadà té la necessitat de desfer-se dels seus residus domèstics, i no ho pot fer en l’horari de recollida, pot utilitzar les tres àres d’aportació amb què compta al nostre municipi, obertes permanentment. La principal, la deixalleria municipal, que es troba al barri d’Avencó. Les altres, als barris de la Font dels Enamorats i al Puigsec, aquestes dues d’ús prioritari per als veïns de la zona (vegeu el mapa adjunt).

Les papereres es buiden diàriament per les dues persones que treballen en el servei de neteja municipal. Hi han trobat tant residus domèstics orgànics com de material reciclable. A part de les qüestions d’imatge de la via pública i d’higiene col·lectiva, cal destacar el cost elevat que suposa la gestió d’aquests residus atès que, en no ser recollits pel servei el dia corresponent, han de ser tractats a part abans de poder ser tramesos a la planta de triatge.

Aiguafreda compta amb més de 80 papereres repartides pels seus carrers i places, un total que permet satisfer les necessitats bàsiques per les que han estat concebudes, però no per a ser usades com a contenidors. Més enllà d’aquí cal valorar l’hàbit creixent en certes societats en les que els ciutadans es fan responsables dels seus petits residus personals quan es troben a la via pública per, de retorn al domicili, classificar-los adequadament.

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Àrees d'Aportació
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 13:15h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona