Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:13:13 | 24/05/2019

Falgueres
Portada > Actualitat > Notícies > La qualitat de l’aire a Aiguafreda

La qualitat de l’aire a Aiguafreda

11/03/2019

Ja es disposa dels primers valors sobre la qualitat de l’aire a Aiguafreda. Ara fa un any es van instal·lar al recinte de Can Bellit els aparells de mesura de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica de la Diputació de Barcelona. Els responsables del projecte van determinar Aiguafreda com un punt clau per a conèixer-ne la qualitat de l’aire atesa la seva situació geogràfica en el conjunt del país. Actualment són 14 els municipis de la província que compten amb captadors de partícules PM10. Aiguafreda és un dels 3 que, a més, compten amb un captador de partícules PM2,5.

 Les partícules són un dels contaminants atmosfèrics que més preocupen pels seus efectes nocius. Les partícules amb diàmetres inferiors a 10 μm, (PM10) i especialment les partícules amb diàmetres inferiors a 2,5 μm (PM2,5) penetren a les vies respiratòries i afecten la salut de les persones si es troben en concentracions elevades. Els nens i la gent gran són els grups més susceptibles. El trànsit, però també episodis puntuals d’intrusions de pols sahariana a la nostra latitud, són els principals responsables de la presència de partícules en suspensió a l’aire.

Els resultats d’Aiguafreda mostren que en aquest primer any de mesures no s’ha superat el valor límit de la mitjana anual per a partícules PM10, legislat en 40 μg/m3. El valor mitjà anual obtingut ha estat de 20 μg/ m3, complint al límit amb els valors recomanats per l’OMS. El valor límit diari de 50 μg/m3 s’ha sobrepassat un sol dia, fet que representa el 0,7% dels 135 dies mesurats. La legislació estableix que no s’ha de superar aquest valor diari més d’un 10 % de dies l’any.

L’estació de PM2,5 ha obtingut un valor mitjà anual de 13 μg/m3, inferior al límit anual que és de 25 μg/m3.

Vegeu annexa la taula específica per a l’estació d’Aiguafreda i l’estudi complet amb la comparativa entre els 14 municipis de la xarxa.

 

Foto 1
Foto 2
Taula 1
Taula 2

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 23/05/2019 a les 14:10h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona