Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:18:50 | 20/02/2019

a
Portada > Actualitat > Notícies > Rosa Turró, mestra d’Aiguafreda durant la guerra civil

Rosa Turró, mestra d’Aiguafreda durant la guerra civil

06/02/2018

 

Rosa Turró Valls de Minobes, va ser una mestra d’Aiguafreda que va exercir-hi com a docent des de l’any 1934 fins al 1939, coincidint de ple amb els difícils anys de la guerra civil. Un cop acabada la contesa, va rebre una requisitòria del Juzgado Militar especial de depuración de funcionarios civiles, essent represaliada i destinada a altres indrets on després d’un temps va poder continuar exercint com a mestra.

 

Recentment, el seu nebot, Miquel Molins i Turró, de 85 anys i resident a Barcelona, va demanar al Departament de Justícia de la Generalitat que, tot i ja desapareguda Rosa Turró, es pogués restablir el bon nom de la mestra i l’honorabilitat de la seva tasca durant aquells anys; reconeixement que va obtenir del mateix conseller.

Finalment, la família ha fet arribar a l’Ajuntament d’Aiguafreda el títol atorgat pel Departament amb la reparació jurídica on s’anul·la la causa contra Rosa Turró.

Foto
Darrera actualització d’aquest contingut: 20/02/2019 a les 14:09h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona