Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:00:12 | 02/05/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Obertes les inscripcions per a la VIIIa. edició de la Fira d’Artesans d’Aiguafreda

Obertes les inscripcions per a la VIIIa. edició de la Fira d’Artesans d’Aiguafreda

21/10/2014

Ja us podeu inscriure a la Fira d’Artesans i de Nadal d’Aiguafreda que enguany arriba a la seva vuitena edició. Se celebrarà el dissabte 29 de novembre i està centrada en l’ofici de ferrer amb el lema “El ferro, art i ofici” en recordança del nom amb què va ser conegut el poble d’Aiguafreda fins al segle XVII, les Ferreries. Un poblet a peu del camí ral, parada obligatòria de cavalleries i carruatges en el trajecte de Barcelona a Vic. A la fira d’aquest any hi haurà uns quants ferrers fent demostracions del seu ofici pels carrers del poble. Per aquest motiu, la fira d'artesans pren un caire especial. Tornem als orígens, al naixement. A les Ferreries.

El 28 d'agost del 1500, Segimon Adrobau, nat a Sant Cristòfol de la Castanya, posa la primera ferreria de la vall. A partir d'aquest moment, el poble comença a prendre forma, i mica en mica s'hi van instal·lant diferents negocis i més ferrers. Avui, quasi 700 anys més tard, els ferrers han de tornar a ser la principal atracció de la fira. Encapçalant-los, l'actual ferrer del poble, l'Isidre Vallbona, que manté l'ofici de forjador. L'Isidre és un forjador de vocació. De ben petit tenia clar que volia ser manyà-forjador. Ha convertit la serva feina en una afició i els últims vint anys l'hem pogut veure fent donacions de peces per a l'entorn i treballant en fires artesanes.

Per aquesta fira, on hi treballaran cinc ferrers, -Isidre Vallbona, Jordi Vallbona, Diego Osorio, Jesús Romero i pep Vila -, s'ha proposat de fer una obra conjuntament i que quedarà exposada al poble. Dedicaran tot el dia a forjar la peça que podrem veure acabada al final de la jornada.

Per descomptat, també hi trobarem la resta d'artesans que cada any ens visiten i ens ofereixen els seus magnífics treballs. Us hi esperem !

Trobareu més informació i condicions d’inscripció al full adjunt.

Atenció: data límit 15 de novembre. Places limitades !

Cartell
Foto 2
Foto 1

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 30/04/2024 a les 12:39h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona