Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:06:07 | 27/04/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Aiguafreda de Dalt, més campanya, més descobriments

Aiguafreda de Dalt, més campanya, més descobriments

23/07/2014

Aquests dies s'està duent a terme la 2a campanya d'excavacions arqueològiques preventives a Aiguafreda de Dalt, dins del marc del projecte de recuperació i posada en valor del conjunt monumental i el seu entorn iniciat a principis d'aquest any. Els treballs els duen a terme 4 estudiants d'arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, una historiadora titulada i un arqueòleg director, coordinats per un historiador medievalista, i estan centrats en la cripta, on durant la primera campanya es van trobar nous enterraments i restes òssies altmedievals.

 En aquesta segona campanya es treballa en la terrassa de davant de l'entrada a la cripta, on s'han descobert uns murs que possiblement tancaven una balma i altres element d'interès com els vestigis del saltant d’aigua que va originar la tosquera on es troba la cripta. També es treballa en la sagrera-cementiri situada al costat del conjunt monumental, per tal d'establir l'evolució de les pautes funeràries entre l'Alta Edat Mitjana i el segle XII. L'excavació romandrà oberta fins el 30 de juliol.

 Si us acosteu entre setmana a les excavacions, els arquèolegs us explicaran personalment els treballs. És una bona oportunitat per conèixer de primera mà el projecte !

 

1
2
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/04/2024 a les 13:37h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona