Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:04:00 | 15/04/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Fros, Silanis, Tirsi

Fros, Silanis, Tirsi

10/03/2023

És el nom de les tres figures que formen el conjunt escultòric situat al Parc de Margalef. El conjunt escultòric és obra d’Albert Cruells (Aiguafreda, 1947), reconegut artista plàstic que ha treballat tant la pintura com l’escultura. Les seves creacions beuen de fonts clàssiques i contemporànies inspirant-se essencialment en el món mediterrani i que, des d’Homer, ha configurat la nostra civilització. La seva obra es pot trobar a diferents llocs del món: Holanda, Japó, Xina, Anglaterra, Dubai, Mèxic... i també a casa nostra en poblacions costaneres com Cambrils, Cadaqués o Tamariu.

Les tres figures formen part de la col·lecció “Tòtems, fites, mites i rituals” i són de basalt amb incrustacions de ferro. Pel seu origen volcànic i pels colors canviants segons el temps, aquests materials simbolitzen l’efervescència de la cultura mediterrània. Alhora, creen la sinergia perfecte entre un espai públic de la població de l’artista amb la trajectòria i camp d’investigació de la figura de Ramon Margalef, a qui va dedicat el parc on es troben. Una de les figures té elements incrustats com petxines. Tenen una alçada propera als 2,80 metres i per a la seva col·locació es va comptar amb la supervisió de l’escultor.

 Són una donació d’Albert Cruells al poble d’Aiguafreda.

Trobareu tota la informació sobre l’artista i la seva obra a través del següent enllaç. 

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/04/2024 a les 13:53h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona