Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:09:20 | 20/04/2024

Benvinguts
Portada > Actualitat > Notícies > Confinament pel coronavirus i afectacions a Aiguafreda (14è. comunicat)

Confinament pel coronavirus i afectacions a Aiguafreda (14è. comunicat)

23/03/2020

Voluntariat

 

Durant aquests dies diferents persones han contactat amb l'Ajuntament per a posar-se a disposició per tasques de voluntariat o de servei comunitari.

 

D'acord amb les recomanacions del Departament de Treball, Afers Socials i Família i amb el procediment que utilitzen habitualment les entitats que fan aquest tipus de tasques, el voluntariat s'ha de canalitzar a través del sistema sanitari, a través d'entitats socials i a través de protecció civil.

 

En aquest sentit es recomana que les iniciatives particulars vagin encaminades a àmbits com l'organització veïnal en blocs de pisos o carrers, en crear xarxes de proximitat o en impulsar iniciatives que es puguin fer des de casa: telèfon, tasques telemàtiques...

 

En els casos d'ajuda directa, cal ser molt prudents per evitar contagis i propagacions involuntàries del virus, especialment en persones grans. D'aquí que es prioritzi deixar aquesta tasca a serveis o entitats que ja hi actuen. En el nostre cas:

 

-Serveis Socials de l'Ajuntament

-Càrites d'Aiguafreda i Sant Martí

-Fundació REIR

-Creu Roja d'Osona

 

L'Ajuntament ha contactat amb totes aquestes entitats, que durant aquesta setmana ja han dut a terme accions concretes. En aquests moments les necessitats estan cobertes.

 

També pel que fa a les residències de La Font i Can Caló on les mesures preventives encara han de ser més estrictes. En aquests llocs han rebut l'oferiment de persones que coneixen el lloc i la feina (extreballadors) que hi han contactat posant-s'hi a disposició.

 

Un agraïment a totes les persones que s'han ofert i que s'han posat a disposició de tothom !

Imatge
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 14:05h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona