Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:02:50 | 29/03/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Atenent necessitats socioeducatives des de “La sala de colors”

Atenent necessitats socioeducatives des de “La sala de colors”

25/04/2019

 

Ara fa dos anys l’Ajuntament d’Aiguafreda va decidir impulsar accions socioeducatives al voltant de la infància i les seves famílies, a partir de necessitats detectades pels diferents agents socials i professionals del municipi. L’objectiu principal del servei és aprofitar al màxim les possibilitats i els recursdos exisents a partir d’un treball en xarxa treballant des del vessant preventiu. El projecte rep el nom de ‘La sala de colors’.

El projecte potencia la socialització i la convivència de l’infant en els àmbits educatius, familiar i social, tot desenvolupant una tasca preventiva, des del medi educatiu, per evitar el deteriorament de les situacions de risc que envolten certs menors; també es facilita el desenvolupament de competències adequades a les seves edats i necessitats educatives personals i es potencia el desenvolupament personal dels menors millorant el seu grau d’autoestima i confiança. Finalment es pretén esdevenir un punt de suport i reforç al nucli familiar afavorint la conciliació de la vida laboral i familiar.

Aquestes accions s’articulen en l’acollida en hores de berenar fent reforç educatiu i preparant tasques escolars. També fent activitats combinades de socialització al voltant d’aspectes més lúdics.

El projecte compta amb una avaluació continuada i amb una avaluació final on es valoren els objectius i es revisen els plans de treball. Aquesta tasca involucra les educadores i els Serveis Socials municipals i es fa amb coordinació amb l’escola.

Foto
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 13:39h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona