Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:13:30 | 23/08/2019

Natura
Portada > Actualitat > Notícies > 50 anys de la il·luminació de Nadal a Aiguafreda

50 anys de la il·luminació de Nadal a Aiguafreda

03/12/2018

 

L’any 1968, comerciants i veïns del Carrer Major van tenir la iniciativa de dotar aquell tram de carrer d’il·luminació de Nadal. La idea es va materialitzar en forma de dues estrelles de David que es van penjar a l’entrada del carrer i que s’alimentaven de fluid elèctric provinent de domicilis particulars. Fou la primera il·luminació nadalenca amb què va comptar Aiguafreda.

Recentement, i per iniciativa veïnal, s’han recuperat les antigues estrelles i s’han sotmès a un procés de restauració per part de la brigada municipal, adaptant-les a normativa actual. Una manera de reconèixer la tasca que Lluís Puigbarraca de Can Xaus, Aureli Casals de Ca l’Aureli i Domènec Vila de Can Mingo, junt amb altres veïns, van endegar fa cinquanta anys quan van encarregar a Tomàs Prat de Can Perera, fuster, que en muntés l’estructura.

Aquest Nadal tornen a presidir el Carrer Major junt amb la resta de la il·luminació nadalenca que engalana els carrers del nucli antic del poble. L’engegada de les llums de Nadal s’ha fet el primer cap de setmana de desembre coincidint amb la Fira d’Artesans i de Nadal d’Aiguafreda.

 

 

Foto
Foto 1
Foto 2
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/08/2019 a les 10:05h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona