Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:07:57 | 24/04/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Inaugurada la planta d'estella forestal

Inaugurada la planta d'estella forestal

30/01/2017

L'Associació Gestió Forestal del Montseny-Ponent, formada pels municipis de Seva, Aiguafreda, el Brull, Tagamanent i l'Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà, ha posat en marxa una planta pionera per obtenir estella forestal. La planta pot produir actualment 4.000 tones d'estella forestal anual tot i que s'ha dimensionat, preveient necessitats futures, perquè pugui generar fins a 10.000 tones l'any.

 

La planta es troba situada al Polígon industrial L’Avellanet de Sant Miquel de Balenyà i, a part de donar servei als municipis que formen part de l’Associació, té capacitat per proveir a altres municipis propers. La planta compta amb bàscula per a gran tonatge, pot emmagatzemar la fusta, triar-la, triturar-la fins a obtenir-ne estella i compta amb superfícies d’assecat tot esperant el temps de trobar-se a punt de combustió en calderes de biomassa. Amb la inauguració d’aquesta planta, es tanca el cicle d’obtenció de matèria primera que, seguint la línia de productes de Quilòmetre 0, acaba a la planta de biomassa d’Aiguafreda, que alimenta de calor diferents edificis i dependències municipals.

 

L’acte d'inauguració del divendres 27 de gener va comptar amb la presència de Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, Joan Vila, alcalde d’Aiguafreda i president de l'Associació de Gestió Forestal del Montseny-Ponent, a més dels alcaldes dels diferents municipis implicats i propietaris forestals de l’Associació.

 

http://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/-/merce-conesa-inaugura-la-planta-d-estellat-montseny-ponent-a-sant-miquel-de-balenya?utm_source=home_diba&utm_medium=carrusel&utm_content=merce-conesa-inaugura-la-planta-d-estellat-montseny-ponent-a-sant-miquel-de-balenya

 

Inauguració planta estella 01
Inauguració planta estella 02
Inauguració planta estella 03
Inauguració planta estella 04
Inauguració planta estella 05
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 13:01h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona