Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:13:22 | 20/04/2024

a
Portada > Actualitat > Notícies > Fibra òptica a Aiguafreda. Totes les opcions

Fibra òptica a Aiguafreda. Totes les opcions

30/11/2016

El desplegament de la fibra òptica en xarxa en una població permet, a llars i empreses, l’accés a tot tipus de serveis integrals de dades (Internet, telefonia, televisió, entre altres) de manera més ràpida i amb major qualitat que les tradicionals analògiques o digitals. Les qualitats d’aquest sistema permeten la transmissió d'un gran volum d'informació alhora que no es veu afectat per les interferències electromagnètiques degut al fet que no transporten senyal elèctric sinó llum. És més segura (no es poden produir descàrregues) i més fiable en condicions ambientals desfavorables.

 

Les gestions per al desplegament de fibra òptica a Aiguafreda es van iniciar fa més d’un any i està previst que les dues companyies autoritzades puguin oferir els seus serveis durant el 2017.

 

Movistar

 

Des d’aquest estiu, aquesta companyia ha començat a instal·lar traçat a Aiguafreda. Alguns dels seus comercials han repartit documentació en domicilis per a possibles abonats. A instàncies de l’Ajuntament, el departament de planificació de la companyia, va comunicar el passat 24 de novembre, que al llarg del 2017 la companyia tindrà recobriment en un 76 % de la localitat. La xarxa hauria d’haver entrat en funcionament abans però segons aquest darrer comunicat problemes amb la canalització de l'alimentació, han fet endarrerir l'inici dels treballs.

 

La companyia té previst diferents tipus de tarifes en funció de l’ús (residencial, empreses...). La companyia remet al telèfon 1004 o a la web www.movistar.es per a més informació i possibles contractacions.

 

Estabanell Energia

 

D’altra banda la companyia que subministra energia elèctrica a la majoria de llars d’Aiguafreda, Estabanell Energia, té previst iniciar el desplegament de fibra òptica a la nostra població tal com ho ha fet recentment en localitats veïnes com la Garriga, Tona o Centelles. Segons la darrera notificació rebuda (mitjans de novembre), la seva previsió és que el desplegament s’iniciï al mes de febrer del 2017 amb una durada estimada de 6 mesos. L’activació del servei a les primeres llars, però, no estarà disponible fins al mes de maig tot i que, segons han comunicat, intentaran accelerar al màxim la data de posada en servei.

 

Els veïns interessats poden contactar amb la companyia via web a través del següent enllaç: www.emagina.cat, per correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o a través del telèfon gratuït d’informació 900 82 81 81. Tota la informació de serveis i preus es pot trobar a www.emagina.cat.

 

Fibra òptica
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 14:05h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona