Accés directe als continguts

Ajuntament d'Aiguafreda

Data i hora oficials:16:34 | 19/04/2024

Riera d'Avencó 2
Portada > Actualitat > Notícies > Noves mesures reguladores del trànsit

Noves mesures reguladores del trànsit

17/06/2016

Des de començaments d’aquest mes de juny es troben implementades diferents mesures que afecten el trànsit rodat del municipi. La seva finalitat principal és la de pacificar la circulació de vehicles al llarg de l’eix bàsic que travessa el poble. Aquestes mesures es concreten en:

 

Reducció de la velocitat mitjana

 

S’han instal·lat diferents senyals de trànsit que limiten la velocitat a 40 km/h (fins ara era de 50 km/h). La reducció de la velocitat rodada és una de les principals mesures reguladores que permeten actuar preventivament en qüestions de seguretat viària.

 

La rotonda del Pla de la Vinya

 

La construcció d’aquesta obra respon a la necessitat de regular i distribuir el trànsit en aquest sector del municipi, esdevingut àrea de nova centralitat pel fet de trobar-s’hi concentrats diferents equipaments (zona escolar, zona esportiva, aparcament públic...). Persegueix pacificar el trànsit per l’antiga carretera, regular l’accés cap a la zona d’aparcament del Pla de la Vinya i ha de permetre, d’una manera més fluïda i segura, la incorporació dels vehicles provinents del Carrer de Núria a l’eix viari principal. L’indret concentra, a les hores d’entrada i sortida del centre escolar, molts infants que van a peu.

 

Reductors de la velocitat

 

Igualment s’han instal·lat un total de deu passos elevats al llarg de l’antiga carretera també amb l’objectiu d’evitar velocitats excessives. Els passos elevats, molts d’ells situats prop de passos de vianants, són de perfil baix i permeten ser transitats sense inconvenients si es respecta el màxim de 40 km/h esmentat anteriorment.

 

En quaselvol cas, malgrat aquest seguit de mesures, cal demanar prudència als conductors atès que és a qui correspon que la circulació pel nostre municipi sigui segura i respectuosa amb els altres vehicles, amb l’entorn urbà i, especialment, amb els vianants.

 

 

Rotonda portada
Límit velocitat 1
Límit velocitat 2
Pas reductor 1
Pas reductor 2
Pas reductor 3
Rotonda 1
Rotonda 2
Rotonda 3
Rotonda 4
Rotonda 5
Rotonda 6
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 14:05h
Ajuntament d'Aiguafreda

Ajuntament d'Aiguafreda

Pl. Ajuntament, 1. 08591

Tel. 93 844 22 53 | Fax: 93 844 21 85 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

C.I.F.: P-0801400C

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona